Home
Hobbyschilder
Hobbyschilder
Henk den Haan
Pissarro werd geboren op Saint Thomas, een eiland van de Maagdeneilanden, die tot 1917 een Deense kolonie waren.

Pissarro bezocht een kostschool bij Parijs. Bij zijn terugkeer naar St. Thomas bleek hij geen interesse te hebben voor het familiebedrijf. Hij bracht zijn tijd door met het schilderen van de pittoreske haven. In 1852 vertrok Pissarro naar Venezuela, waar hij twee jaar werkte als schilder. In 1855 vestigde hij zich in Frankrijk.
Op advies van Camille Corot, wiens landschappen hij bewonderde, ging hij schilderen in stadjes en dorpen rond Parijs. Hij sloot vriendschap met Ludovic Piette, Paul C├ęzanne, Claude Monet en andere impressionisten.
Camille Pissario
841-06030653
© robertharding / Masterfile
Model Release: No
Property Release: No
Pool Garden, Museum House of Salvador Dali, Port Lligat, Catalonia, Costa Brava, Spain, Europe
Tijdens zijn verblijf in Parijs was Pissarro de mentor van Vincent van Gogh, die hij nieuwe technieken met heldere kleuren aanleerde; Van Gogh schreef hierover aan zijn broer Theo: "... ik ben nog lang niet zover dat ik het kan schilderen zoals hij zei dat het moest
Boulevard Montmarte, Parijs 1897
Camille Pissario in atelier
Le Pont Neuf, Parijs 1902
Als "vader van de impressionisten" was Camille Pissario een van de voorlopers van het modernisme. Of het nu gaat om de schilderkunstof grafiek, impressionisme of pointillisme, landschappen of stadsgezichten, portretten van intimi of arbeiders - zijn werk was zowel technisch als thematisch zeer veelzijdig en innovatief.


                                  Marina Linares
WYSIWYG Web Builder